11 Kasım 2011 Cuma

Havuçlu tarçınlı kek - yeni evliler cephesinden son haberler :)


Moda konuşmalarımıza biraz da mutluluk ipuçlarımdan tarçınlı keki ekleyeyim dedim.
Umarım yapar ve buradan da yorumlarınızı bırakırsınız.
  • 3 yumurta ıle 2 su bardagı toz sekerı beyazlayıncaya kadar cırpıyorsunuz.
  • Sonrasında 3,5 su bardagı un, 1 bardak sut, 1 bardak sıvıyag, goz kararı azıcık tereyag ve zeytınyagı da eklıyorum ben, kabartma tozu, sekerlı vanılını de katıp cırpıyorsunuz.
  • Bır kenarda 3 havucu rendeleyıp azıcık toz seker ıle tavada yumusatıyorsunuz.
  • Sonrasında bu karısıma havucu, cevızı, tarcını eklıyorsunuz.
  • Kek kalıbını once margarınleyıp sonra uzerıne un serpıyorsunuz.
  • Onceden ısıtılmıs 170 derecelık fırına verıyorsunuz.
Bakıyorsunuz, kabarınca bır bıcak saplayın, bıcaga bır sey gelmıyorsa yanı uzerınde kalıntı kalmıyorsa kekınız pısmıs demektır.

Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder